Στο ιατρείο μας υπερβαίνουμε τα βασικά της απλής ηχοκαρδιογραφίας, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και ανώτερη εξειδίκευση και τεχνογνωσία που λίγα κέντρα στην Ελλάδα διαθέτουν. Η προσέγγισή μας στο Triplex Καρδιάς συνδυάζει συμβατικές μεθόδους δισδιάστατης 2D απεικόνισης, με προηγμένες τεχνικές, όπως η ανάλυση Strain με Speckle tracking και η τρισδιάστατη 3D σε πραγματικό χρόνο 4D απεικόνιση, επιτρέποντας μια πιο λεπτομερή και ακριβή αξιολόγηση της καρδιακής δομής και λειτουργίας.Οι τεχνικές αυτές είναι:  


Τρισδιάστατο 3D σε πραγματικό χρόνο 4D Ηχοκαρδιογράφημα: Στο ιατρείο μας παρέχεται η δυνατότητα απεικόνισης 4D, δηλαδή απεικόνιση της καρδιακής ανατομίας και δυναμικής σε πραγματικό χρόνο στις τρεις διαστάσεις του χώρου. Αυτή η προηγμένη μέθοδος απεικόνισης προσφέρει βελτιωμένη χωρική και χρονική ανάλυση, επιτρέποντας πιο ακριβείς εκτιμήσεις των καρδιακών όγκων, της λειτουργίας και της μορφολογίας της καρδιάς και των βαλβίδων, δίνοντας πιο αξιόπιστες πληροφορίες από το απλό Triplex καρδιάς. 


4D Strain: Με την ανάλυση 4D Strain, μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε την παραμόρφωση του μυοκαρδίου σε όλες τις διαστάσεις, προσφέροντας πλούσιες πληροφορίες για τη λειτουργία του μυοκαρδίου. Αυτή η εξελιγμένη τεχνική ενισχύει την ικανότητά μας να αξιολογούμε την καρδιακή μηχανική και να εντοπίζουμε ανωμαλίες που μπορεί να επηρεάσουν τη θεραπεία του ασθενούς, σε πολύ πρώιμο στάδιο πριν φανούν στο απλό υπερηχογράφημα καρδιάς. 


Ποσοτικοποίηση καρδιακών όγκων σε 4D απεικόνιση: περιλαμβάνει 4D ποσοτικοποίηση των καρδιακών όγκων, επιτρέποντας ακριβείς μετρήσεις των κοιλοτήτων και του κλάσματος εξώθησης (Ejection Fraction). Αυτές οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας για την αξιολόγηση της καρδιακής λειτουργίας και την καθοδήγηση των θεραπευτικών αποφάσεων σε ασθενείς με καρδιακή νόσο. Με τη μέθοδο αυτή ξεπερνάμε την αδυναμία της απλής υπερηχοκαρδιογραφίας – Τρίπλεξ, στην εκτίμηση του κλάσματος εξωθήσεως (Ejection Fraction) παρέχοντας ακριβείς, αντικειμενικές και αναπαραγώγιμες μετρήσεις, συγκρίσιμες με τη μαγνητική τομογραφία καρδιάς. 


4D ποσοτικοποίηση βαλβιδοπαθειών: επιτρέπει τη λεπτομερή αξιολόγηση της μορφολογίας, της λειτουργίας και της δυναμικής των βαλβίδων. Αυτή η προηγμένη τεχνική ενισχύει την ικανότητά μας να διαγνώσουμε και να παρακολουθούμε τη βαλβιδική καρδιακή νόσο, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση της θεραπείας. Πληροφορίες που δεν είναι δυνατό να έχουμε στην απλή ηχοκαρδιογραφία 2 διαστάσεων (Triplex Καρδιάς). Η τρισδιάστατη απεικόνιση των βαλβίδων μπορεί να αποκαλύψει βλάβες που είναι αδύνατο να αναδειχθούν με τον απλό υπέρηχο καρδιάς και για αυτό το λόγο θεωρείται πλέον η καλύτερη μέθοδος για την προσέγγιση των παθήσεων των βαλβίδων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.